Inpipe Sweden AB ligger i Vilhelmina i hjärtat av Lappland, precis på gränsen till den storslagna fjällvärlden. Här har vi verkat i mer än 30 år.

Vi är mycket stolta över vårt norrländska ursprung och vi är övertygade om att det har tagit oss dit vi är idag.

 

1977 lämnades en första patentansökan in gällande ett system för flätning av glasfibertrådar för att skapa en flexibel strumpa. Därefter följde några år av produktutveckling och 1982 utvecklas ett system med polyesterharts som härdas med UV-ljus. 1985 bildades Inpipe AB. Samma år gjordes den första kommersiella installation av en Inpipe liner i ett avloppsrör. De första åren skedde all produktion i små hyrda lokaler. 1988 slutfördes och invigdes produktionsanläggningen i Vilhelmina där all produktutveckling och produktion har skett sedan dess. 1995 fick Inpipe sin första godkända ISO certifiering. Vi har sedan dessa jobbat målinriktat med ständiga förbättringar av våra produkter och vår verksamhet.

 

Inpipe har idag en effektiv och modern fabrik där vi utvecklar och producerar alla våra liners i diameter från 150 mm upp till hela 1800 mm. Vår hemmamarknad är Norden men vi levererar våra produkter till stora delar av Europa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inpipe Sweden AB ägs till 100% av den danska entreprenadkoncernen Arkil Holdings AS med över 2000 anställda och en omsättning på ca 3 miljarder per år. Företaget bildades 1941 och är idag ett av Danmarks största familjeägda entreprenadkoncerner.