Du hittar Inpipe Sweden AB i Vilhelmina som ligger i hjärtat av Lappland, precis på gränsen till den storslagna fjällvärlden. Här har vi verkat i mer än 30 år.

Vi är mycket stolta över vårt norrländska ursprung och vi är övertygade om att det har tagit oss dit vi är idag.

 

1977 lämnades en första patentansökan in gällande ett system för flätning av glasfibertrådar för att skapa en flexibel strumpa. Därefter följde några år av produktutveckling och 1982 utvecklas ett system med polyesterharts där härdningen gjordes med UV-ljus. 1985 bildas Inpipe AB och samma år sker den första kommersiella installation av en Inpipe liner i ett avloppsrör. De första åren sker all produktion i små hyrda lokaler men 1988 slutfördes och invigdes produktionsanläggningen i Vilhelmina där all produktutveckling och produktion har skett sedan dess. 1995 fick Inpipe sin första godkända ISO certifiering och vi har sedan dessa jobbat målinriktat med ständiga förbättringar av våra produkter och vår verksamhet.

 

Inpipe har idag en effektiv och modern fabrik där vi utvecklar och producerar alla våra liners i diameter 150 mm upp till respektingivande 1800 mm. Vår hemmamarknad är Norden men vi levererar våra produkter till stora delar av Europa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inpipe Sweden AB ägs till 100% det danska byggbolaget Ove Arkil A/S som har över 2000 anställda och omsätter ca 3,3 miljarder danska kronor per år.